T 016 60 69 79 info@respiro.be
Geen zin om te sporten? Eigenlijk is er maar één echt excuus.
Sport, we weten wel dat het gezond is en dat het (achteraf) deugd doet, maar toch zijn we een krak in excuses verzinnen om het toch maar niet te moeten doen. Het zit in je hoofd, en je kan daar iets aan doen!
Lui? Er is meer aan de hand, zeggen experts. “Excuses zoeken zitten in onze hersenen. Het zit in ons hoofd, en het goede nieuws is: we kunnen er iets aan doen.”
Pijn?
Weinig mensen staan ’s morgens op en hebben meteen geweldig veel zin om de sportschoenen aan te trekken. Uitvluchten zoeken is dan zo makkelijk. En eigenlijk is er maar één gouden regel. Eén vraag die je jezelf moet stellen: kan ik zonder pijn bewegen? Heb je geen pijn, dan zijn het gewoon je hersenen die allerhande uitvluchten zoeken en is er niet veel reden om die sportoutfit niet aan te trekken.
Excuus1: ik sport niet graag
“Ik doe het niet graag”, “ik kan het niet goed”, het zijn vaak gehoorde excuses. En ook hier kan je je hersenen omzeilen. Begin gewoon klein. Focus je op ‘beweging’ in plaats van op ‘sport’. Was eens zelf je auto in plaats van naar de carwash te rijden… Kleine baby stapjes zullen je hersenen er geleidelijk van overtuigen dat bewegen wél leuk is en deugd doet.
Excuus 2: ik ben te moe
Natuurlijk kunnen er ook medische redenen aan de grondslag liggen van je gebrek aan energie of futloosheid. Maar in heel veel gevallen gebruiken we dat excuus te vaak om niet te moeten gaan sporten. Het is belangrijk dat je hersenen hier een switch gaan maken. Zoek nieuwe energie. En dat kan je zelfs vanachter je bureau. Focus je op je lichaam en beweeg tien keer je schouders op en neer bijvoorbeeld. Steek je armen in de lucht, buig ze en raak tien keer de ruimte tussen je schouderbladen aan. Kleine bewegingen die al een mentale switch kunnen veroorzaken.

 

RESPIRO

Aarschotsesteenweg 33
3110 Rotselaar Belgie
T 016 60 69 79
info@respiro.be

OPENINGSTIJDEN

Maandag13.00 22.00
Dinsdag t/m donderdag07.3022.00
Vrijdag09.0021.00
Zaterdag09.0016.00
Zondag09.0014.00

Meer info over sluiting op officiële feestdagen, klik hier.

NIEUWSBRIEF

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Vul je naam en e-mailadres hieronder in en klik op versturen.