Gerechtje van de week: wok van kip met paprika, spitskool en sojascheuten
Ingrediënten voor 3 à 4 personen
3 gemarineerde kipfilets, anderhalve el sojasaus, ¾ el mirin (of kunstmatige zoetstof), ½ bouillonblokje (kip), 3 kl sesamolie, curry (bv. mangocurry), 1 kl fish sauce (of zout), 2 lente-uien, 1 rode paprika, 1 stuk spitskool (ca 1/16e deel), verse koriander, 1 zakje sojascheuten, 2 lookteentjes, 1 stukje gember (grootte van een vingerkootje).
Bereiding
– Snij de kip in blokjes en laat ze marineren (liefst minimum een uur, maar het mag ook langer) in de soja, de mirin, de gepelde en fijngesnipperde look, en de geschilde en fijngesnipperde gember. Goed doorroeren met een houten lepel zodat de kip rondom de marinade opneemt.
– Snij de paprika (eerst de zaadlijsten verwijderen) en de spitskool in fijne reepjes, snij de lente-ui in schuine ringetjes.
– Spoel de sojascheuten en dep ze droog.
– Doe de sesamolie in de hete wokpan en schroei de kippenblokjes dicht.
– Voeg de spitskool, paprika, sojascheuten en lente-ui toe en kruid met een snufje mangocurry.
– Laat de groente goed roerbakken tot ze glazig is en doe er dan de fish sauce en het verkruimeld bouillonblokje bij.
– Zodra de groente beetgaar is, bestrooi je ze met fijngesneden koriander.
Uit het boek ‘5 kilo minder in 5 weken’ van Hilde Deweer.

Smakelijk!

RESPIRO

Aarschotsesteenweg 33

3110 Rotselaar Belgie

T 016 60 69 79

VOLG RESPIRO
OPENINGSTIJDEN

Maandag13.00 22.00
Dinsdag t/m donderdag 07.30 22.00
Vrijdag 09.00 21.00
Zaterdag 09.0016.00
Zondag 09.0014.00

Jaarlijks verlof tijdens de week van 21 juli en tijdens de officiële feestdagen, klik hier.

NIEUWSBRIEF

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Vul je naam en e-mailadres hieronder in en klik op versturen.