T 016 60 69 79 info@respiro.be
Voor alle in- en outdoor activiteiten RESERVEER HIER

‘Tournée Minérale’ in februari: een maand zonder alcohol

Met de nieuwe campagne ‘Tournée Minérale’ worden alle Belgen opgeroepen om de hele maand februari geen alcohol te drinken. Het doel is om bewust stil te staan bij ons alcoholgebruik.

Doel is om mensen beter bewust te maken van de negatieve gevolgen van alcoholgebruik. Toch zal in de campagne van Stichting tegen Kanker en het Vlaamse expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) vooral de nadruk liggen op de positieve gevolgen van alcoholonthouding. ‘We willen niet betuttelen of met de vinger wijzen’, luidt het.

De Stichting tegen Kanker en VAD halen voor deze campagne de mosterd uit het buitenland. Zo is er in Groot-Brittannië het initiatief ‘Dry January’, in Australië ‘febfast’ en bij onze noorderburen ‘Ik Pas’.

Met de nieuwe jaarlijkse campagne ‘Tournée Minérale’ hopen beide organisaties ook in België mensen te laten stilstaan bij hun alcoholgebruik. Overmatig alcoholgebruik kan namelijk leiden tot heel wat gezondheidsproblemen, waaronder slaapstoornissen, depressies, hart- en vaatziekten, overgewicht, maar ook kanker.

‘Het grote publiek onderschat vaak het verband dat bestaat tussen alcohol en kanker‘, zegt dokter Didier Vander Steichel van de Stichting tegen Kanker. “Bij vrouwen is 2 tot 3 procent van de kankerdoden te wijten aan alcohol, bij mannen loopt dat zelfs op tot tien procent.’

‘Positieve keuze’

Toch willen de organisatoren van ‘Tournée Minérale’ met deze campagne, waarvan professioneel tafeltennisser Jean-Michel Saive de ambassadeur is, vooral op de positieve aspecten van alcoholonthouding wijzen en alternatieven in de picture zetten. ‘Belangrijk is dat het gaat om een positieve keuze en niet één door betutteling’, zegt Marijs Geirnaert van VAD.

‘Het is niet de bedoeling om van mensen geheelonthouders te maken, wel om hen te doen beseffen dat je ook zonder alcohol leuke momenten kan beleven met vrienden en/of familie’, klinkt het nog.

De voordelen van alcoholonthouding zijn onder meer een betere nachtrust, meer energie, een mooiere huid en gewichtsverlies.

RESPIRO

Aarschotsesteenweg 33
3110 Rotselaar Belgie
T 016 60 69 79
info@respiro.be

OPENINGSTIJDEN

Maandag13.00 22.00
Dinsdag t/m donderdag 07.30 22.00
Vrijdag 09.00 21.00
Zaterdag 09.0016.00
Zondag 09.0014.00

Meer info over sluiting op officiële feestdagen, klik hier.

NIEUWSBRIEF

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Vul je naam en e-mailadres hieronder in en klik op versturen.