T 016 60 69 79 info@respiro.be
Voor alle in- en outdoor activiteiten RESERVEER HIER

Zo blijf je op gewicht tijdens de feestdagen

December is niet alleen een feestelijke maand, maar ook een gevaarlijke als het gaat om de calorieën. Door alle hapjes en drankjes vliegen de kilo’s er soms aan. Wil je zorgen dat de ‘schade’ binnen de perken blijft, lees dan snel onderstaande tips om tijdens de feestdagen op gewicht te blijven.

Ontbijt 

Een goed ontbijt is ook tijdens de feestdagen erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je langer een voldaan gevoel hebt en dat je je niet vergrijpt aan te veel zoetigheden tijdens de koffie of die hartige tussendoortjes bij het aperitief. Maak het ontbijt extra speciaal met bijvoorbeeld een lekker sapje of pannenkoekjes van boekweitmeel. Nog gezond ook!

Beweging 

Zorg dat je tussen de feestjes en etentjes door voldoende blijft bewegen. Hierdoor krijg je niet het nare gevoel dat je de hele dag binnen zit te eten en voel je je gegarandeerd fitter. Bovendien worden de calorieën meteen verbrand en daar wordt de weegschaal natuurlijk ook veel blijer van. Maak daarom een mooie winterwandeling of een fietstocht.

Aperitiefhapjes

Aperitiefhapjes bij een glas wijn zijn natuurlijk heel verleidelijk. Ongemerkt kan je heel wat ‘wegwerken’. Wil je een gezondere keuze maken, kies dan bijvoorbeeld voor olijven. Deze bevatten minder dan 50 calorieën. Ook popcorn en Japanse mix zijn prima alternatieven.

Alcohol

Een glas wijn hoort natuurlijk bij de feestdagen, maar ook alcohol is helaas niet best voor de lijn. Om de kans op te veel alcohol te verkleinen, is het verstandig om af te wisselen met water. Vermijd vooral de mixen want die bevatten de meeste calorieën!

Kleine porties

Probeer tijdens de (kerst)diners zo veel mogelijk kleine porties op te scheppen. Dit is niet alleen gezelliger, je doet er ook nog langer over. En heb je het gevoel dat je voldaan bent? Schaam je niet als je iets laat liggen op je bord. Je vervelend voelen omdat je te veel hebt gegeten, kan een domper zijn op de feestvreugde.

Tot slot: deel het toetje!

RESPIRO

Aarschotsesteenweg 33
3110 Rotselaar Belgie
T 016 60 69 79
info@respiro.be

OPENINGSTIJDEN

Maandag13.00 22.00
Dinsdag t/m donderdag 07.30 22.00
Vrijdag 09.00 21.00
Zaterdag 09.0016.00
Zondag 09.0014.00

Meer info over sluiting op officiële feestdagen, klik hier.

NIEUWSBRIEF

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Vul je naam en e-mailadres hieronder in en klik op versturen.