T 016 60 69 79 info@respiro.be
Voor alle in- en outdoor activiteiten RESERVEER HIER

In de herfst en winter is het nét iets moeilijker om jezelf te motiveren om die loopschoenen aan te trekken. Niet alleen is het koud, ook het donker trekt niet bepaald aan om je er ’s avonds laat nog door te wagen. Maar een beetje sporter weet: summer body’s are made in winter. Liever niet je conditie verliezen in de winter maar wel veilig de straat op in de het donker? Deze tips en items zorgen ervoor dat je met plezier gaat lopen op een donkere avond.

Voor wie nog wat overtuiging nodig heeft: lopen in het donker heeft zo zijn charmes. Je krijgt een gevoel van vrijheid, je zintuigen staan extra op scherp en het heeft iets magisch om buiten te zijn als iedereen de warmte van zijn huis opzoekt. Bovendien zou je bewegingscoördinatie en reactietijd optimaal zijn tussen 16u en 22u. Wel neem je beter deze tips in acht als je ’s avonds naar het park of de weg op trekt.

Zoek gezelschap op                                                                                                                                                                               

Liever niet alleen het donker in? Zoek dan een loopmaatje waarmee je samen gaat joggen. Niet alleen goed voor de motivatie, je voelt je meteen ook veiliger en je bent zichtbaarder met z’n tweeën.

Loop zonder muziek                                                                                                                                                                                  

Hoe leuk het ook is om met muziek te lopen, laat  je die oortjes beter uit. Je bent alerter voor signalen van het verkeer zonder muziek, maar net zo goed voor een tak die over de weg ligt.

Licht je omgeving in

Ga je toch alleen lopen? Laat dan iemand weten waar je bent en hoelang je ongeveer weg zal zijn. Neem ook je telefoon mee voor moest er iets mislopen.

Kies je plek verstandig

Het spreekt voor zich dat in een bos lopen in het donker het risico op valpartijen vergroot. Kies voor verlichte paden en zoek vooraf uit welke routes verlicht zijn. Loop je over straat of langs een autoweg? Loop dan tegen het verkeer in, zodat je naderende auto’s ziet aankomen.

Maak jezelf zichtbaar

Het allerbelangrijkste voor een loper in het donker is jezelf zichtbaar maken, zodat auto’s en fietsers je duidelijk zien aankomen. Investeer in goed zichtbare kledij met reflecterende materialen zoals een fluorescerend hesje.en hang bijvoorbeeld lampjes aan je kledij of schoenen.

RESPIRO

Aarschotsesteenweg 33
3110 Rotselaar Belgie
T 016 60 69 79
info@respiro.be

OPENINGSTIJDEN

Maandag13.00 22.00
Dinsdag t/m donderdag 07.30 22.00
Vrijdag 09.00 21.00
Zaterdag 09.0016.00
Zondag 09.0014.00

Meer info over sluiting op officiële feestdagen, klik hier.

NIEUWSBRIEF

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Vul je naam en e-mailadres hieronder in en klik op versturen.