T 016 60 69 79 info@respiro.be
Voor alle in- en outdoor activiteiten RESERVEER HIER

5 tips voor een platte buik

Buikvet is het meest hardnekkige vet en dus het moeilijkst om weg te krijgen, maar met de juiste aanpak is er zeker resultaat mogelijk. Hier zijn alvast 5 tips om aan een plat buikje te werken!

1. Train met gewichten

Je verwacht het misschien niet, maar krachttraining is de belangrijkste vorm van training als je je buik plat wil krijgen. Een goede krachttraining stimuleert de hormonen in je lichaam die nodig zijn om buikvet te kunnen verbranden. Doe 2 tot 3 keer per week een krachttraining van maximum 40 minuten waarbij je je richt op de grote spiergroepen.

2. Eet de juiste voeding

Wat je eet, is op zijn minst even belangrijk als sport. Focus zoveel mogelijk op onbewerkte en natuurlijke voeding en vermijd geraffineerde en snelle suikers, net als teveel graanproducten en industriële transvetzuren. Eet gevarieerd en kies uit de belangrijkste voedingsgroepen: groenten, eiwitten en gezonde vetten.

3. Drink voldoende water

Dit is niet echt nieuw, iedereen weet het, maar het is en blijft héél belangrijk om voldoende water te drinken als je minder vet op je buik wil en gezonder wil worden. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70 – 75% uit water. Dit percentage dient gehandhaafd te blijven voor een goede gezondheid. De hoeveelheid water die een gezonde volwassene van ongeveer 80 kg zou moeten drinken voor het behouden van een goede gezondheid is ongeveer 2,5 liter.

4. Vermijd stress

Teveel stress gedurende een lange periode zorgt ervoor dat er teveel van het stresshormoon cortisol wordt aangemaakt. Dit hormoon staat ook in verband met vetopslag op de buik. Probeer je stress onder controle te krijgen om je cortisol te verlagen en verminder op die manier je buikvet.

5. Zorg voor voldoende slaap

Tijdens je slaap vinden alle belangrijke herstelprocessen van je lichaam plaats. Ook belangrijke hormonen zoals het groeihormoon wordt voornamelijk tijdens de slaap geproduceerd. Groeihormoon is het verjongingshormoon, herstelhormoon en vetverbrandingshormoon, redenen genoeg dus om te zorgen voor voldoende en kwalitatieve slaap.

RESPIRO

Aarschotsesteenweg 33
3110 Rotselaar Belgie
T 016 60 69 79
info@respiro.be

OPENINGSTIJDEN

Maandag13.00 22.00
Dinsdag t/m donderdag 07.30 22.00
Vrijdag 09.00 21.00
Zaterdag 09.0016.00
Zondag 09.0014.00

Meer info over sluiting op officiële feestdagen, klik hier.

NIEUWSBRIEF

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Vul je naam en e-mailadres hieronder in en klik op versturen.