T 016 60 69 79 info@respiro.be
Voor alle in- en outdoor activiteiten RESERVEER HIER

Gezond het nieuwe schooljaar door!

1,12 miljoen Vlaamse kinderen zijn in september terug naar school gegaan. 1,12 miljoen boekentassen en lunchpakketten.
Belangrijk om daar even bij stil te staan want wat onze kinderen eten en drinken, beïnvloedt niet alleen hun gewicht, humeur en schoolprestaties maar ook hun gezondheid en goed gevoel!

Op hun verlanglijstje staan meestal geen water, groenten, fruit, vis en volkorenproducten. Frisdrank, vette, zoutrijke snacks of suikergoed vallen heel wat meer in de smaak! Maar we moeten ons toch ook durven afvragen of we het onze kinderen alleen maar naar hun zin willen maken of hen ook een gezondheidsbewustzijn, een gezonde levensstijl en respect voor hun enige lichaam willen bijbrengen.

Maar wat geef je je kind dan mee naar school?

Een flesje water om de dorst mee te lessen. Tussendoortjes die de nodige energie geven tot aan de eerstvolgende maaltijd: een volkoren boterham of speltbreak, een stuk vers fruit, een handvol noten, gedroogde vruchten of een yoghurt natuur met bv wat cranberries of rozijntjes.  In de boterhammendoos kan je volkoren boterhammen met mager vlees, vis, kaas of vers fruit stoppen.  En je vindt er vast nog plaats voor wat groenten: kerstomaatjes, komkommer, radijsjes, wortel of bloemkoolroosjes.

Natuurlijk mag een kind ook best af en toe onbezorgd genieten van een koekje, fruitsap of een melkdrankje, alleen is het onze taak als ouders hen dan te leren dat dat snoepen is en niet eten! Zo leren ze vanaf het begin het fundamentele onderscheid tussen wat hun lichaam nodig heeft en wat af en toe kan als een extraatje.

Een goede gezondheid is het grootste geschenk dat we onze kinderen kunnen geven!

RESPIRO

Aarschotsesteenweg 33
3110 Rotselaar Belgie
T 016 60 69 79
info@respiro.be

OPENINGSTIJDEN

Maandag13.00 22.00
Dinsdag t/m donderdag 07.30 22.00
Vrijdag 09.00 21.00
Zaterdag 09.0016.00
Zondag 09.0014.00

Meer info over sluiting op officiële feestdagen, klik hier.

NIEUWSBRIEF

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Vul je naam en e-mailadres hieronder in en klik op versturen.